ADMINISTRATIA SOCIALA COMUNITARA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

CIET - Crese

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE

Trimite unui prieten

Istoric

Exportă PDF - Istoric Tipărește pagina - Istoric Trimite unui prieten - Istoric

      Dupa alegerile locale din anul 2000, executivul Primariei municipiului Oradea a ajuns la concluzia ca problemele sociale complexe din Oradea si faptul ca birourile si serviciile care se ocupau de rezolvarea problemelor sociale erau disparate ca organizare si erau subordonate mai multor directii din cadrul Primariei, nu pot rezolva problematica sociala a orasului.

      Astfel au fost formulate propuneri specifice ce au fost inaintate Consiliului Local al municipiului Oradea care a aprobat aceste propuneri si a hotarat infiintarea Directiei Sociale - directie care aduce sub umbrela sa toata problematica sociala a orasului si structurile din cadrul Primariei care se ocupau pana atunci de probleme sociale.

      In perioada functionarii Directiei Sociale s-au demarat proiectele Azilului de Noapte si Centrul de Cazare Temporara nr. 1, finalizate dupa constituirea ASCO. Tot in perioada functionarii Directiei Sociale s-a reusit abordarea problematicii a doua categorii majore de persoane : romii si persoanele cu handicap.

      Dupa un an si jumatate de functionare a Directiei Sociale s-a ajuns la concluzia ca serviciile oferite de catre aceasta nu sunt suficiente si ca raspunsul la solicitarea unor cerinte iminente - ajutor social, ajutor material- nu pot rezolva problematica sociala a orasului. Trebuia realizat fondul problemei si abordarea calitativa a prestarilor de servicii sociale catre populatie, trebuia realizat in plan local un mecanism de acordare a unor servicii sociale complete si de calitate persoanelor si familiilor care se gasesc in zona extrema a socialului- marginalizarea sociala.

      Toate acestea, coroborate cu legislatia privind asistenta sociala, au determinat initiativa privind constituirea unei institutii publice care sa se ocupe de rezolvarea problemelor sociale existente in municipiul Oradea, respectiv infiintarea Administratiei Sociale Comunitare Oradea, institutie publica de asistenta sociala cu personalitate juridica.
      Serviciile ASCO se adreseaza acelei parti ale comunitatii care, din cauza lipsei de incredere in fortele proprii, a conditiilor materiale precare, lipsei de educatie, starii proaste de sanatate , lipsei unui spatiu locativ, nu poate sa se sustina singura, sa-si asigure cele necesare, fiind determinate sa apeleze la comunitate. Aceste servicii se pot concretiza in ajutoare materiale, fizice si banesti, obtinerea unui spatiu locativ, a unui loc de munca, hrana si imbracaminte, consiliere juridica si psihologica, avand ca finalitate reintegrarea persoanelor cu probleme sociale, aflate in situatie de risc.

ADMINISTRATIA SOCIALA COMUNITARA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

CIET - Crese

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE