COPIII, COMUNITATEA ŞI BISERICA

Exportă PDF - COPIII, COMUNITATEA ŞI BISERICA Tipărește pagina - COPIII, COMUNITATEA ŞI BISERICA Trimite unui prieten - COPIII, COMUNITATEA ŞI BISERICA

publicat de Govor Consuella in Vineri , 14 Aprilie 2017, 15:39

Administraţia Socială Comunitară Oradea derulează în perioada aprilie - iunie 2017 un program pilot „ Şcoală după şcoală", pentru a veni în sprijinul familiilor cu o situaţie financiară precară din Centrele de Cazare Temporară şi în special pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare ale copiilor care provin din aceste familii.

În cadrul programului se asigură copiilor activităţi de efectuare a temelor, meditaţii pentru cei care urmează să susţină examenul de capacitate şi o masă caldă pe zi.

În pragul Sărbătorii Pascale, copiii din aceste centre, au parte de o serie de activităţi menite să-i înveţe câte puţin din semnificaţia acestei sărbători religioase, una dintre cele mai importante din tradiţia bisericii ortodoxe.

Astfel, în Joia Mare, copiii ajutaţi de voluntari, au învăţat tehnica vopsirii ouălor, aceasta reprezentând un străvechi obicei în tradiţia românească şi un important element de cultură spirituală specific românesc.

Cu sprijinul preotului Adrian Arvai, în Vinerea Mare, copiilor le-au fost dezvăluite învăţături şi pilde duhovniceşti, le-a fost destăinuită semnificaţia Sărbătorii Invierii Domnului, îndrumându-i să-şi dedice câteva momente din zi pentru a se ruga, transmiţându-le starea de linişte şi pace sufletească, acum, în prag de sărbători.

Mulţumim pe această cale voluntarilor şi sponsorilor care ne sprijină în derularea acestui proiect.

Sărbători binecuvântate tuturor!

Galeria foto - COPIII, COMUNITATEA ŞI BISERICA