CARNAVAL LA CENTRUL DE ZI

Exportă PDF - CARNAVAL LA CENTRUL DE ZI Tipărește pagina - CARNAVAL LA CENTRUL DE ZI Trimite unui prieten - CARNAVAL LA CENTRUL DE ZI

publicat de Govor Consuella in Marti , 30 Mai 2017, 16:52

Copiii din familii aflate în dificultate, care frecventează Centrul de Zi, din cadrul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, au sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului, azi, într-o atmosferă plină de voioşie. Această sărbătoare a copilăriei a fost marcată de o serie de activităţi de creaţie şi jocuri specifice vârstei.

Astfel, sub deviza"Ne jucăm, dansăm, ne mascăm şi câştigăm!", copiii s-au bucurat de minunate picturi pe faţă, au participat la o paradă a măştilor şi costumelor de carnaval confecţionate de către ei, şi ajutaţi de educatoarele lor, în atelierul centrului.

S-au întrecut la concursuri pentru cel mai bun desenator, "Portetrul", întrecere în cadrul căreia fiecare grupă de copii a ales câte un reprezentant, care şi-a desenat chipul, în timp ce era legat la ochi, coechipierii trebuind să-l ghideze.

O serie de întreceri, precum "Balonul zburător", "Ştafeta cuburilor", "Plimbatul portocalei" au avut darul de a aduce chicote de bucurie.

Nici cei mici, din grupa preşcolară, nu s-au plictisit, participând la un concurs de ghicitori şi având parte de o multitudine de jocuri interactive, "Veverițele hărnicuțe" : joc cu mingi colorate, „Maimuțele și mingile de cocos": joc pe echipe, jocuri de orientare: „Animăluțele merg să se adape" şi joc cu text şi cântec: „Pomișorul". S-au acordat premii şi diplome pentru cel mai bun desenator şi pentru merite deosebite în urma participării la carnaval.

Şi pentru că e 1 Iunie, ziua lor a fost încununată cu o petrecere de neuitat, cu tort festiv, sucuri, muzică, dans şi nu în ultimul rând, cu daruri care mai de care mai frumoase.

Administraţia Socială Comunitară Oradea încearcă prin aceste activităţi să aducă un strop de bucurie copiilor mai puţin privilegiaţi, misiunea Centrulului de Îngrijire de Zi fiind prevenirea abandonului şi a instituţionalizării copiilor, prin asigurarea unor activităţi de îngrijire, educaţie şi nu numai, copiii beneficiind şi de recreere şi socializare, și nu în ultimul rând, de afecțiune din partea personalului centrului.

La mulţi ani tuturor copiilor!

Galeria foto - CARNAVAL LA CENTRUL DE ZI