La întâlnirea organizată de Administraţia Socială Comunitară Oradea, care a avut loc ieri, 23.02.2017, la sediul instituţiei, a şasea dintr-un lung şir de activităţi din cadrul programului „Şcoala Părinţilor", a fost invitat dr. Alexandru Tiba, psiholog clinician principal în psihologie clinică supervizor, furnizor acreditat al programului de parenting pozitiv Triple P şi 40 de părinţi ai căror copii frecventează creşele orădene.
În deschidere, directorul ASCO, dna Arina Moş, a mulţumit părinţilor pentru interesul manifestat pentru acest program şi nu în ultimul rând dlui. Alexandru Tiba pentru sprijinul acordat cu acest minunat program care este foarte important pentru instituţia noastră, program în cadrul căruia învăţăm să fim părinţi buni.
În cadrul programului „Şcoala Părinţilor", părinţii care au copii înscrişi la creşă vor afla ce pot face ca să răspundă cel mai bine provocărilor din partea celor mici.
Obiectivul principal al acestui program este prezentarea principiilor cheie care îi vor ajuta pe părinţi să înteleagă mai bine nevoile copiilor şi să dezvolte o relaţie de ataşament sigur cu copiii lor, relaţie care stă la baza dezvoltării la copii a empatiei, stimei de sine, a abilităţii de gestionare a emotiilor, a bunătăţii şi blândeţii.
Tema celei de a şasea întâlniri a fost „ Disciplinarea prin iubire- Metode pozitive de disciplinare şi crearea relaţiei pozitive cu copiii". Temele abordate în cadrul seminarului au fost programul de parenting pozitiv şi componentele acestuia, disciplinarea prin iubire şi provenienţa problemelor cu iubirea.
Părinţii au aflat cum trebuie să gestioneze crizele de furie, lovitul şi neascultarea, prin promovarea unor relaţii pozitive prin afecţiune, perioade scurte de interacţiune de calitate, încurajarea comportamentelor dezirabile prin laudă şi atenţie pozitivă.
„Ce e iubirea?", „Ne iubim copiii?", Ce înseamnă iubirea pentru copil?" şi cum manifestăm iubirea faţă de copii au fost doar câteva dintre întrebările la care părinţii au găsit un răspuns.
Iubirea nu este ceea ce simţim noi pentru copii, ci ceea ce oferim pentru ei, pentru a se simţi iubiţi.

Galeria foto - A REÎNCEPUT ŞCOALA PĂRINŢILOR