ADMINISTRATIA SOCIALA COMUNITARA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

CIET - Crese

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE

SPRIJIN PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI

SPRIJIN PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI

Având în vedere buna colaborare şi sprijinul reciproc dintre Administraţia Socială Comunitară Oradea şi sectorul non guvernamental, invităm asociaţiile şi fundaţiile care activează pe raza municipiului Oradea, la un(...)

MAI MULT SPORT ÎN VACANŢĂ

MAI MULT SPORT ÎN VACANŢĂ

Deşi este vacanţă, copiii din Centrul de Ingrijire de Zi petrec timp preţios în Centru, având parte de o serie de activităţi menite să îi facă să simtă bucuria mult aşteptatei vacanţe. La începutul anului,

O CĂLĂTORIE MAGICĂ PENTRU CEI MICI

O CĂLĂTORIE MAGICĂ PENTRU CEI MICI

În cadrul Festivalului „MiniFest - Zilele teatrului pentru cei mai mici spectatori", Teatrul pentru copii şi tineret "ARCADIA", a pus în scenă un spectacol de teatru educativ „Omuleţ", unui număr de 50 de copii cu

DĂRUIRE, AJUTOR ŞI SPRIJIN ORĂDENILOR!

DĂRUIRE, AJUTOR ŞI SPRIJIN ORĂDENILOR!

Viceprimarul municipiului Oradea, dl. Florin Birta, în calitate de coordonator al Administrației Sociale Comunitare Oradea, împreună cu directorul general al instituției, dna. Arina Moș, au susținut azi, 25 ianuarie 2018, o(...)

BUCURIA COPIILOR E ADEVĂRATUL DAR AL CRĂCIUNULUI

BUCURIA COPIILOR E ADEVĂRATUL DAR AL CRĂCIUNULUI

Copiii din Centrul de Îngrijire de Zi, prin grija personalului din Centru, au primit vizita lui Moş Crăciun, intrând astfel în lumea magică a sărbătorilor de iarnă.Moşul a venit încărcat cu daruri pentru toţi(...)

 ŞCOALA PĂRINŢILOR „ALTFEL”

ŞCOALA PĂRINŢILOR „ALTFEL”

Pentru că suntem la final de an, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului "Şcoala părinţilor", într-o atmosferă de sărbătoare. Este momentul potrivit(...)

Centrele Sociale Dignitas și Candeo pregătite să își primească beneficiarii

Centrele Sociale Dignitas și Candeo pregătite să își(...)

Viceprimarul Ovidiu Mureșan alături de reprezentanții Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea și de directoarea Administrației Social Comunitare Oradea, d-na Arina Moș a susținut azi, 30(...)

DEZBATERE PUBLICĂ PRIVIND REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI(...)

În conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003, republicată, privind transparenţa decizională în administraţia publică locală, Administraţia Socială Comunitară Oradea propune spre dezbatere publică REGULAMENTUL DE(...)

AUDIENŢE

DIRECTOR GENERAL Arina Moş MIERCURI ora 9.00 -

ANUNT CONCURS PRIVIND OCUPAREA UNOR POSTURI CONTRACTUALE VACANTE(...)

ANUNTprivind organizarea concursului pentru ocuparea unor posturi contractuale vacante din cadrul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea Administrația Socială Comunitară Oradea organizează concurs pentru ocuparea unor posturi(...)

În lumea teatrului

În lumea teatrului

Prichindeii de la Cresa nr. 9 "Căsuţa din Poieniţă", sunt mici, dar tot ceea îi înconjoară îi fascinează. Ei au primit astăzi vizita prietenilor lor din trupa de animaţie „Piticot", care i-a(...)

Prietenia, un dar de preț

Prietenia, un dar de preț

„ Nimeni nu poate trăi fără prieteni, chiar dacă stăpânește toate bunurile lumii” (Aristotel) Copiii din cadrul Creșei nr. 3 „Tărâmul Fermecat” au avut parte de vizita îndrăgitelor(...)

EMINESCU ȘI COPIII

EMINESCU ȘI COPIII

Cu ocazia zilei de 15 ianuarie, copiii de la Creșa nr. 9 "Căsuța din Poieniță" au sărbătorit ZIUA CULTURII NAȚIONALE, cât și aniversarea a 168 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, ale cărui opere(...)

Vine Moș Crăciun!

Vine Moș Crăciun!

În pragul vacanței copiii de la Creșa nr. 12 „Micul Fluturaș” l-au primit pe Moș Crăciun cu bucurie, colindând și recitând poiezi. El le-a dăruit cadouri și o vorbă bună, caldă mult așteptată!(...)

Învățăm obiceiurile și tradițiile de Crăciun!

Învățăm obiceiurile și tradițiile de Crăciun!

Învățăm obiceiurile și tradițiile de Crăciun! În așteptarea sărbătorii Crăciunului, copiii de la Cresa nr. 9 "Căsuța din Poieniță", au avut ca activitate, familiarizarea cu obiceiurile specifice din această(...)

Vine Moș Nicolae!

Vine Moș Nicolae!

Vine Moș Nicolae! Copiii Creșei Nr. 2 "Piciorușe Vesele", au fost ascultători, implicați și receptivi în timpul care a trecut de la intrarea în creșă. De aceea, Moș Nicolae le-a pregătit multe surprize. Moșul a(...)

ALIMENTATIA SANATOASA A COPIILOR

ALIMENTATIA SANATOASA A COPIILOR

În data de 21 noiembrie 2017, orele 17.00, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea - mansardă va avea loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor. Tematica abordată în cadrul(...)

IMBOLNAVIRILE SPECIFICE SEZONULUI RECE

IMBOLNAVIRILE SPECIFICE SEZONULUI RECE

În data de 31 octombrie 2017, orele 17.00, la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea - mansardă va avea loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor. Tematica abordată în cadrul(...)

A REINCEPUT SCOALA PARINTILOR

A REINCEPUT SCOALA PARINTILOR

La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului "Şcoala părinţilor", program dezvoltat de către instituţia noastră şi susţinut de către un specialist în(...)

TRECEREA DE LA CREŞĂ LA GRADINIŢĂ, UN PAS IMPORTANT PENTRU MICUŢI ŞI PĂRINŢI

TRECEREA DE LA CREŞĂ LA GRADINIŢĂ, UN PAS IMPORTANT PENTRU(...)

La sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului Şcoala părinţilor, program dezvoltat de către Administraţia Socială Comunitară Oradea şi a fost susţinută de(...)

Despre ASCO

Administratia Sociala Comunitara Oradea (ASCO) este serviciul public de asistenta sociala, cu personalitate juridica, aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Oradea, înfiintat prin H.C.L. nr.398/21.12.2001.

 

Infiintata în scopul prevenirii sau limitarii unor situatii de dificultate sau vulnerabilitate care pot duce la marginalizare sau excluziune sociala, ASCO are ca obiectiv principal realizarea ansamblului de masuri, programe, activitati, servicii de protectie a persoanelor, familiilor, grupurilor aflate in stare de risc social.

 

Serviciile sociale se organizeaza la nivel comunitar, în functie de nevoile identificate, de numarul potentialilor beneficiari, de complexitatea situatiilor de dificultate si de gradul de risc social.

 

Din perspectiva functionala, acordarea serviciilor de asistenta sociala este conceputa ca un sistem de actiuni specifice, care trebuie sa asigure realizarea obiectivului sau major: asistarea persoanelor care, din cauza unor motive de natura economica, fizica, psihica sau sociala, nu au posibilitatea sa-ti asigure nevoile sociale, sa-si dezvolte propriile capacitati si competente pentru integrarea sociala, si au nevoie de interventia autoritatilor si a comunitatii in care traiesc.

 

ADMINISTRATIA SOCIALA COMUNITARA ORADEA

SERVICII, COMPARTIMENTE

BIROU COORDONARE CENTRE SOCIALE

SERVICIUL PROGRAME SOCIALE

CIET - Crese

PROIECTE SOCIALE

EVENIMENTE